20110925

WOW!BANYAKNYA KERETA!!!

ikhlas dari Eyesha Zaidin sekitar masa 21:09
klik-klik=) 
Salam 1 MALAYSIA..=)

yEahaaa!!hari ni Offday,Oleh itu..adala masa nak update sikit cerita-cerita kat bloG sha.Ermm.ada sesiapa perasan dan sedar tak?yang sekarang ni makin banyak kereta di atas jalan raya..atas tanah..atas simen...atas jalan tar(ATAS JALAN RAYA SUDAHLA cik sha Oii).Okey..Sha selaloo membayangkan andai kata semua manusia di Malaysia ni seorang ada sebiji kereta...WAH!!!...macammana tu???sedangkan bila balik daripada kerja ataupun waktu puncak balik daripada kerja dan pulang ke rumah pOn dah jadi sesak kat jalan.


Ermm..yela..bila sha perhatikan..kenapa lah..banyak sangat kereta sampai jalan asyik JAM je..=(..kadang-kadang,sakit juga la hati ni bila dah lama sangat tunggu untuk jalan.Sha perhatikan setiap kereta....ALAHAI......dalam satu kereta seorang..satu kereta seorang...seorang satu kereta...


Lepas je lihat camtu,sha pOn mengOmel seorang diri..komen,kenapala diorang ni nak pergi kerja x tumpang-tumpang kawan..kan boleh saving'jalan yang sesak',jimat minyak.x pun perginkerja naik je motor  .haha..Tapi adala suara-suara yang menjawap omelan sha tu...
"sayang,kalau hOney kerja kat tempat diorang honey nak ke pergi kerja nek moto kalau hujan?"...hehe...yela..mestilah taknak...tapi..x de ke Orang nak cipta kereta yang kecik yang cam ngam-ngam untuk seorang je...eish..ada jugak suara yang menjawap ..ha3
"dah dia mampu nak beli kereta besar tu sayang"...Okla..kalau kereta besar dia mampu beli..kenapa dia x beli je kereta kancil yang kecik tu..aha...tu dia..ada lagi jawapan untuk yang itu "dah itu kehendak dia sayang"...=).


.Okey-okey...kesimpulannya sekarang...zaman kita dah maju...manusia makin ramai...kehendak pula makin banyak..begitu juga negara kita yang semakin membangun dengan begitu pesat..jadi tidak hairanlah kalau selepas ni...semua mampu memiliki kereta cuma...cuma jenis dan juga kehendak masing-masing yang berbeza.


Tetapi,sha masih lagi berfikir dan terus berfikir...kenapa perlu terperangkap dalam jalan yang sesak bila waktu puncak..hehe...mungkin belum ada lagi cara untuk selesaikan masalah ni...sebab semua negara macamtu.....siapa la yang sukakan traffic jam??.siapa suka?sila tinggalkan kOmen kat bawah ni..erm,mesti ada yang x suka..penat dan letih..lainla..kalau kereta kita ni canggih ada kerusi macam Ogawa ,gintel...ermp!hehe..mungkinkah?.


TERIMA KASIH,sudi baca

0 budak baik:

Post a Comment

sila tinggalkan komen dengan kata yang sopan =)
Terima Kasih sudi tinggalkan komen

kasih kekasih hati

 

Eyesha Zaidin Copyright © 2011 Designed by Ann's Gallery Sponsored by Siti Nuraihan