20111010

TAMAN BUNGA vs PUSAT MEMBELI BELAH

ikhlas dari Eyesha Zaidin sekitar masa 09:17
klik-klik=) 
salam. . .


Aha!. .aLloo..allOoo. . kita kOngsi satu tOpik.ehm,untuk hari ni semakin ramai anak muda,remaja juga belia (jgn tiru ayat ni~x betOl!=)) mempunya pasangan dan juga teman.(kapel la).BetOl tak?Bahkan,budak sekolah pOn dah tau apa itu cOuple~.



WOw!,sha sendiri pOn masa zaman sekOlah bOleh ketinggalan apa itu maksOd cOuple..hahaha..Tu pOn puas kawan sha menerangkan pada sha.Thanks untuk kawan sha sebab bersungguh-sungguh dia nak terangkan apa itu cOuple.

Kita pergi jenjalan ke pasar,kedai makan,pusat beli belah...mungkin ada kala kita jumpa pasangan remaja yang asyik bercinta.Tak kisahlah sama ada diOrang bercakap,tersenyum antara satu sama lain...berpe*ga*n tgn(segan plak nak menaip =P)

Ok,sekarang ni sha nak kOngsi pendapat dengan kawan2.Agak-agaknya ramai tak pasangan-pasangan remaja kat sekitar pusat beli belah?...(cepat-cepat bagi pendapat).Tentu ramai kan.=)...Tapi,cuba kita lihat pulak kat taman-taman bunga.Mungkin masih ada lagi..tapi ramai tak seperti di pusat membeli belah?.

Cuba bandingkan zaman dulu dengan zaman sekarang(memangla berbeza,tp sha nak jugak wat perbandingan..tak kira!!=)).Kalau dulu Orang bercinta malu-malu,tersipu-sipu....Tetapi Orang bercinta zaman sekarang macam-macam ragam.MaksOdnya;-

AKU + KAU = aku sayang kau
I + U = I LOVE U
HUBBY + HONEY = saya sayang awak
ABANG + AYANG = abang cintakan ayang

*Pelbagai ragam dan cara..tapi masih tetap sayang antara satu sama lain

KEKANDA + ADINDA = kanda sayangkan dinda

*ni adalah perumpamaan orang dulu-dulu,sunggOh sOpan dan juga caranya sama.


malu mu sangat berharga

Antara Taman bunga dan pusat membeli belah.Mana lagi Ok?(erm,harus k tanya?he3).Yela,kalau kat taman bunga berdua2an...(jadi bertiga)..entahlah...hehehe

Lagi rOmantik bila pasangan yang baru berkahwin atau sudah berkahwin keluar ber'dating.hihi.Zaman dah berubah..Dunia semakin maju (ayat yang sama lagi la sha,BUHSAN~) =). . .Ok-ok,dah tak sebut lagi.ApapOn masing-masing ada pendapat,sha cuma nak kOngsi tOpik ni dengan kawan-kawan je.Namun,masing-masing mempunyai pandangan.

cinta suami & isteri =)
 *persOalan nya.....ehem--ehem...=)








TERIMA KASIH,sudi baca

0 budak baik:

Post a Comment

sila tinggalkan komen dengan kata yang sopan =)
Terima Kasih sudi tinggalkan komen

kasih kekasih hati

 

Eyesha Zaidin Copyright © 2011 Designed by Ann's Gallery Sponsored by Siti Nuraihan