20120116

** FILEM KERAMAT ???..ERM..X BEST..

ikhlas dari Eyesha Zaidin sekitar masa 00:09
klik-klik=) 
ASSALAMUALAIKUM

HARI NI KERJA BANYAK..TAPI ALHAMDULILLAH SHA DAPAT KAWAL LAGI..HIHIHI
ha..tu dia smpai lupa tertekan kunci caps lock..penat sha semalam tak hilang lagi..
emm..semalam pergi Low Yat amek laptOp yang dah repair..ramai Orang..!

Mana tak ramai, raya cina nak dekat dah...baru sha pasan yang raya cina tak lama lagi menjelang.hihihi..patOtla ramai orang cina kuar shOpping!!. .Owh..baru sha tau..Pas amek laptOp..sha singgah ke theme square...haha..gasaklah eja camne pOn!
erm..dengan ramai orang, sempit-sempit..mencelah gak dgn herO kacak saye..Owuuhhh...my husband! ^_^.tOink..tOink..tOink!!




Dapat gak la beli sepasang dua kasOt baru untuk pakai pergi kerja.ha!kasOt lagi?. .hehe.kasOt tu perlu dan nak pakai. Memang patOt kene beli!=)
Ermm..ikOt arah husband pergi..hihi. . serOnOk dapat kuar date ngan husband.Memandangkan dah datang ada plak wayang.Husband pOn ajak tengOk mOvie..ha..kOrang taukan kalO nak pergi beli tiket wayang kene beratOr panjang?. .
Tapi sha dengan husband tak.Kami datang-datang terus beli tak payah beratOr.^_^ V.




Banyak mOvie best tahOn ni..memang tak dinafikan sejak kahwin ni rajin benOr tengOk mOvie.haha..erm..semalam sha tengok mOvie KERAMAT~
kompiden husband kata movie ni macam best..sha pOn ikut je la..
Oraitt...macam biasa bila dah time utk masOk..memang dah set dalam minda mOvie ni mesti best..tapi............huhuhu..bagi sha ..x bape nak best.




Sebabnya...
1. Kat kampung zura...kedudukan dalam rumah banyak tak berubah. Apa kaitan Mustika dengan keluarga Zura tu?. . .

2. Nape plak muka habib tu bercahaya sangat-sangat?dan terpaksa nak tutup muka?(eh mestila nak tau nape)

3. Sha ingatkan dOktOr tu de skandal ngan laki si Zura tu tapi bukan..sebab dOk pegang2 bahu laki Orang. . papentah..ne bOley pegang2 laki Orang even kawan!..

4.Paling ntah pape diOrang de jumpa ustaz ni..pastu sha ingatkan ending dia berakhir dengan baikla..upenye semua mati..pe ntah..hehe.

5. Lagi menghairankan yang laki si Zura tu pi pandai2 cari bini adik dia sensOrang pesal..?haha

6. Pastu ada beberapa skrip yang wat orang dlm wayang semua gelak~~..hehe..sha pOn sama gelak~

7.Pastu mOtOr laki zura boleh tak de..(korang dah tgk nanti kOrang tau..=)

8. TENGOK LA DULU BARU KORANG FAHAM..=)

Erm..banyak kan citer seram sekarang ni...sha pOn x tau nape...^_^

copypaste dari google


SINOPSIS KERAMAT 
Di tahun 1900, seorang lelaki bernama Habib telah difitnah merosakkan kehormatan Mustika. Akibat dari itu, Habib telah dikerumuni dan dipukul oleh orang kampong diketuai oleh Jabar, abang kandung Mustika. Habib yang merupakan bukan calang-calang orang terus dipukul dan kain yang selama ini menutupi wajahnya ditarik oleh orang kampong dan berlakulah satu peristiwa yang amat dahsyat di mana semua penduduk kampung mati dek cahaya terang yang terpancar dari wajah Habib.

Di zaman ini, kehidupan dua beradik iaitu Nazmir dan Nasti mula dihantui pelbagai pertistiwa pelik dan menyeramkan bermula dengan kehilangan bayi yang dikandung Syazura, isteri Nazmir. Sejak itu, seorang demi seorang ditimpa pelbagai peristiwa di luar fikiran termasuk Munirah, Isteri Nasti. Keinginan Syazura untuk pulang ke kampong halaman suaminya menjadikan keadaan bertambah rumit.

Satu persatu rahsia terbongkar dan mendedahkan sebuah sejarah yang mengejutkan Nazmir, Syazura, Nasti dan Munirah. Siapa sebenarnya dalang dalam perkara ini dan apakah rahsia tersebut?


SUMBER ARTICLE DAN ARTICLE PENUH: http://www.perekacerita.com/2012/01/keramat.html#ixzz1jbbSNRjJ

*Kuar dari wayang..banyak sOklan sha tanya kat husband pasal citer tu..cian sayang kene jawab soklan2 saya ea..=)








TERIMA KASIH,sudi baca

0 budak baik:

Post a Comment

sila tinggalkan komen dengan kata yang sopan =)
Terima Kasih sudi tinggalkan komen

kasih kekasih hati

 

Eyesha Zaidin Copyright © 2011 Designed by Ann's Gallery Sponsored by Siti Nuraihan