20120121

MAKAN-MAKAN DI SABA RESTORAN

ikhlas dari Eyesha Zaidin sekitar masa 19:47
klik-klik=) 
Assalamualaikum..



Malam semalam, adik ipar belanja sekeluarga makan di SABA RESTORAN, Dataran Jelatek. .AHA!. .memang tak pernah langsung makan kat situ.Jadi bila nak Order makan tu. . .Sha memang la terkelip-kelip mata nak pilih makanan yang mana. .hahaha. . .
Menu yang ada banyak. .pastu dia ada 2 jenis  iaitu half dan quarter. Uishh. .makan sepinggan tiga orang pOn bOleh cukup. . .kalO sOrang makan sepinggan memnag tak habis melainkan kita ni seOrang yang kuat makan. . .



Memula tengOk nasi tu macam nasi Orang kawen.Tapi bila dah rasa.. .sedapla jugak..beras dia panjang-panjang. Dimakan dengan kuah kari dan sambal hampir kurang sama dengan sambal belacan. Kuah kari dia tak rasa pekat sangat maçam kari mamak. Rasa tawar tapi sedap.




BIla bab air minuman sampai, memang Sha nanti2kan sebab dah makan nak minum. .pesan jus mango. .ha. .dah rasa maçam makan buah mangga sebiji. .haha. . .air teh teapot yang dik ed order rasa dia cam minum air ubat gigi. .banyak sangat pudina sha tengOk dalam teapOt tu dengan buah pelaga sekali dia letak.

dalam ni ada daun pudina & buah pelaga

Memang kenyang sangat-sangat, makan sepinggan yang besar tu memang cukup untuk 2 hari punya makan agaknya.hihi..TengOk Orang Arab makan berselera dan laju je. .


Okey. . .kat bawah ni ada beberapa gambar untuk sha kOngsikan..^_^

MAKAN SEPINGGAN KoNGSI DENGN MAK MERTUA N EN.HUBBY =)

YANG NI MACAM KUAH UTK CAPATI. .


ni pOn daging kambing jugak

ni nasi dengan daging kambing

rOTI NI SEDAP!

MAKAN-MAKAN

lupa ni apa nama dia..^_~,tp menarik

CAWAN DI KECIK KENoT...CoMEL

AIR YANG TAK LALU SHA MINUM..PEKAT!^_^

lalala~

meh kOngsi pengalamn dengan sha! =)

Yang suka makan masakan arab, bOleh la datang makan kat restOran ni..sekali sekala nak merasa pOn bOley je. .
^_^


TERIMA KASIH,sudi baca

0 budak baik:

Post a Comment

sila tinggalkan komen dengan kata yang sopan =)
Terima Kasih sudi tinggalkan komen

kasih kekasih hati

 

Eyesha Zaidin Copyright © 2011 Designed by Ann's Gallery Sponsored by Siti Nuraihan