20120117

Sebaiknya keluarga terdekat yang jaga anak

ikhlas dari Eyesha Zaidin sekitar masa 18:25
klik-klik=) PUTRAJAYA - Tindakan tidak berperikemanusiaan seorang pengasuh yang bertindak menampal mulut, muka dan tangan anak asuhannya dengan pita pelekat semata-mata untuk memaksa kanak2 itu diam memakan diri apabila dia ditahan baru2 ini.
Pengasuh berusia awal 20-an itu ditahan pada pukul 4 petang pada 23 nOvember lalu di sebuah taska di Presint 14 di sini selepas pOlis menerima satu lapOran daripada ibu Raif Alfian Farid Alfian, 18 bulan.
Kejadian tersebut telah berlarutan sejak OgOs lalu tetapi hanya diketahui ibu mangsa, Hazlina Rahmat, 29 apabila dia dimaklumkan Oleh penjaga kepada kanak2 lain yg turut menghantar anak mereka ke situ 18 nOvember lalu.
Hazlina ditunjukkan sekeping gambar di mana tertera imej anaknya yg sedang menangis dgn mulut, muka serta tgn nya dilekat dan diikat dgn pita pelekat.
Difahamkan taska tersebut mempunyai 5 pengasuh yg mengasuh lebih 30 Orang kanak2 berusia antara 2 bulan hingga 6 tahun dengan kadar bayaran RM300 sebulan.
Hazlina mendakwa, walaupun masih belum pandai bertutur, Raif seakan cuba memberitahunya sesuatu kerana kerap menangis dan menendangnya setiap kali hendak ke taska tersebut.
“Anak saya akan menangis @ merengek kerana dia trauma setiap kali ternampak benda yg dilekatkan dgn pita pelekat.”
“Saya cuba bersemuka dgn pemilik taska namun dia menafikannya sehinggalah saya membuat lapOran pOlis.”
Dakwa Hazlina, terdapat kanak2 lain yg turut dilayan dgn buruk seperti tgn mereka dimasukkan ke dlm laci & dibiarkan menyusu sendiri.
sumber: Kosmo 30 nOv. 2010
---
minta dijauhkan dari jadi kat anak sendiri.. p/s = entahla kadang-kadang kesian tengok anak-anak kecik yang kene hantar ke TASKA, sebab kalO kat TASKA tu ada 5 pengasuh tapi ada 20 anak-anak kecil..sha rasa cukup risau.....

zaman sekarang. . .laki bini kene bekerja..

TERIMA KASIH,sudi baca

2 budak baik:

Puteri Bt Ahmad on Tuesday, January 17, 2012 7:04:00 PM said...

huhuhu tu la...sobs..tade ank sendiri lg. tp nnt da ade baby mesti jd masalah kat mane nk htr..sobsss...risau bende2 camni

LolipOp cOmel on Friday, January 20, 2012 1:22:00 AM said...

sekarang ni..mak ayah dua-dua kerja..tu yang ramai orang buka taska...tapi tu la..patOtnya lebihkanla penjaga. .budak2 ni kene lebih diberi perhatian.jgnla nak kira untung je..

Post a Comment

sila tinggalkan komen dengan kata yang sopan =)
Terima Kasih sudi tinggalkan komen

kasih kekasih hati

 

Eyesha Zaidin Copyright © 2011 Designed by Ann's Gallery Sponsored by Siti Nuraihan