tentang EyeshaZaidin

awak !

DAH SOLAT BELUM?JANGAN TINGGAL SOLAT EA =)

20120422

belajar jahit untuk kain felt

ikhlas dari Eyesha Zaidin sekitar masa 05:51
klik-klik=) 
Salam..

okey tak jahitan sha?
Nak berkongsi sedikit tentang jahit kain felt.Benda ni dah lama,sebelum majlis kahwin untuk rumah husband.Kononya nak buat buku tetamu tapi tak kesampaian.Tiada rezeki dan tidak sempat.Buku sha dah buat cantik-cantik,barang pun dah ada.Tapi tak apa lah..Pujuk hati ni nak letak kat rumah sendiri nanti.Sesiapa datang jemput tulis ea.hehe.Yang selebihnya sha tampal kad ucapan kahwin kat dalam buku ni.
Erm..apa ea nama jahitan ni.Sha dah lupa.Ini pun kakak ipar ajarkan.hihi.Thanks kak ipar sha,kak yOng.Sudi mengajar sha menjahit.hihi.Perlu "practice" selalu tau,kalau tak boleh jadi lupa cara menjahit dia.


ni adalah hasil tangan sha sendiri!haha

Untuk penggunaan jarum dan benang,Memang ia ada benang dan jarum dia sendiri.Tapi kalau nak jimat pakai jarum dan benang biasa pun boleh.=).Yang gambar kat atas ni sha guna benang untuk kain felt.nampak lagi 'clear'.Kalau jarum biasa dia tak timbul sangat.Tapi, terpulang pada kawan-kawan untuk pilih benang yang mana.Macammana nak dapatkan barang keperluan dia?(eleh tak tanya pun!biarlah sha nak bagitau jugak sebab ini ilmu jugak untuk dikongsi kan).Sha beli kat kedai bunga reben,kuala lumpur dekat dengan sogo.Kat situ harga dia taklah mahalBerpatutan dan banyak jugak pilihan.^_^.Rambang mata kalau nak kesana.Bagi yang nak mula belajar cara menjahit kain felt ada disediakan.Jangan risau.

Okey,jika ada sesiapa yang nak berkongsi lagi tentang kain felt ni.informla kepada sha.Sha sudi berkongsi.=)


TERIMA KASIH,sudi baca

7 budak baik:

Boo on Friday, July 27, 2012 10:17:00 PM said...

kedai jual barang felt ni memang superb kan.. akak selalu juga jalan situ dan beli... heee nice juga hasil kreativiti sha

Eyesha Zaidin on Saturday, July 28, 2012 3:22:00 AM said...

a.ah..kita masuk je kedai dia..dah rasa semua cantik..tapi barang2 dia..erkhh..boleh dikatakan..agak mahal jugak..terutamanya bentuk2 kartun,bunga,bintang tu...

Eyesha Zaidin on Saturday, July 28, 2012 3:23:00 AM said...

thanks k.shiela..^__^...ni pon masih kekok lagi..hahaha

Anonymous said...

Td sha ckp ad benang n jarum nye sndri ape name nye eak..kain felt2 leh dpat kt mane ye kt kdai kain biasa2 ada ker.sy tgal d s.alam

Eyesha Zaidin on Wednesday, October 03, 2012 12:23:00 AM said...

@Anonymous

owh ya! ^^..memang ada..tapi yg ni sha tgk kat kedai bunga reben,KL dekat Sogo.Tingkat atas..^^..time tu sha pOn mencari jugak kat mana, disebabkan MIL & SIL selalu beli barng jahit kat situ.. Sha try tgk kat situ..sudahlah tanya kawan2 yg lain time tu ramai kata tak tahu..huhu

Anonymous said...

kedai yg jual brg utk jahit kain felt nie kat mane???mmg sy tgh crk nie....

Eyesha Zaidin on Wednesday, April 24, 2013 8:10:00 AM said...

@Anonymous
sha beli kat kedai bunga reben dekat dgn sogo..=)..banyk jugk pilihan

Post a Comment

sila tinggalkan komen dengan kata yang sopan =)
Terima Kasih sudi tinggalkan komen

 

Eyesha Zaidin Copyright © 2011 Designed by Ann's Gallery Sponsored by Siti Nuraihan