20120416

best sangat ke dengan unifi ni?streamyx pon Ok jugak!

ikhlas dari Eyesha Zaidin sekitar masa 18:36
klik-klik=) 
Salam...


Zaman-zaman sha sekOlah..nak Online pOn susah..teringat lagi masa tu bila nak Online kene cabut line telefon..pastu sambung kat usb komputer..then tekan connect..hahah.DAh nampak window connection..Kemain suka...haha..SEbab boleh main GAME BARBIE!!!
Game kesukaan zaman sekOlah.Sekarang ni pOn masih jugak layan game ni.(kadang-kadang)haha.Selepas masa berlalu..ada pula brOadband.Aiyaa..sampai 2 3 brOadband sha ada.Pada mulanya sha memang guna line celcom pastu body yang broadband tu bentuknya petak ,besar dan materialnya adalah besi.Wah! memang boleh jadi cepat panas kalau online lama-lama.

macam-macam pattern brdbnd sekarang ni

Bila dah banyak kali guna.Benda tu jadi tak tahan la.Beli yang lain..Sampailah brOadband celcom yang kaler biru putih tu.Yang broadbnd ni kalau kita dah guna lebih daripada limit dia aKan jadi slOw.Lagi satu,kawan-kawan janganla lambat bayar bil nya ea.Sebab kalau lambat banyak mungkin akan kene 'terminate' haha.Sebab bila dah kene macam tu,nak minx dia sambungkan balik..alahai lambat.Lagi-lagi kalau masa tu saimen banyak giler nak kene siapkan .Line prOblem.merah aje line ia.Grr....call...call..call...Memang ia mudah untuk dibawa kemana-kama.Apabila dah masuk kawasan kampung.TengOk rezeki Korang dapat line ya atau tidak je. ;)

kesian dengan cik band sha..terletak je la sekarng ni.Dah tak pakai lagi.takpe..pasni akan diguna pakai!;)

Kat rumah..ayah memang guna streamyx ,jadi sha nak online kene kat komputer.Sha pOn x tahu kenapa sha nak wifi guna line streamyx .Tak bOleh.Atau sha sendiri tak reti nak guna?.haha.Selepas ayah dapat tahu kat area kampung sha nak pasang unifi.Seronok dia..Tau-tau dah pasang.


Ia datang sekali dengan telefon,pastu kotak cam astro tu.

Banyak jugak channel dia.Masa mula-mula melanggan tu,dia ada bagi jugakla tengok channel-channel yang ada.selepas beberapa hari atau minggu.Kene la beli pulak channel yang ada tu.Aha..Yang best pasal unifi ni, dia datang dengan package yang boleh dikatakan keperluan dan kehendak kita sekarang ni.Lagi-lagi sha bOleh online bila-bila masa dalam rumah.Samada kat henpon mahupun laptop.haha..Laju daripada sebelum-sebelum yang sha guna ni.



Pembayaran secara bulanan.Mungkin berbaloi dan puas hati sebab tu ayah sha guna unifi.Streamyx ?..erm..sha tak pastilah...

streamyx pOn ok apa..^_^

p/s ; hati akan berbunga-bunga je rasa kalau setiap kali nak online,tengok moderm punya lampu berkelip-kelip.Tandanya..ada line la tu!!

I
I
I
I
V
Oh yeeeee...~~ ^____^


TERIMA KASIH,sudi baca

0 budak baik:

Post a Comment

sila tinggalkan komen dengan kata yang sopan =)
Terima Kasih sudi tinggalkan komen

kasih kekasih hati

 

Eyesha Zaidin Copyright © 2011 Designed by Ann's Gallery Sponsored by Siti Nuraihan