20120522

asal ada tutti frutti mesti ada saje yang nak bergambar

ikhlas dari Eyesha Zaidin sekitar masa 21:27
klik-klik=) 
Assalamualaikum...







Seperti biasa bagi seorang blogger kalau entry tak de idea untuk tulis atau tak sempat nak publish.Memang akan terperap je la gambar-gambar yang nak dikongsikan.Begitu jugak sha, nak berkongsi tentang makanan "frozen" tutti frutti yang semakin femes!.Sejak diperkenalkan penuhlah kat home FB sha gambar kengkawan upload gambar dengan tutti frutti ni.Sha tak tahu pulak yang kedai warna hijau, ramai orang dengan ada bunga depan kedai dan belon-belon adalah kedai tutti frutti. Pelik, sebab cara kita ambil apa yang kita nak makan secara layan diri yang nampak macam unik.Apa yang uniknya sebab cara kita nak letak aiskrim yougurt dalam mangkuk yang pelbagai saiz.






Memang masuk je la dalam kedai tu, sebab ramai sangat orang.Lepas tu dengan harganya yang agak tak disangka dan diduga --> RM 20.00 keatas.Pada masa yang sama, masa sha tengok pulak harga aiskrim yang dia tengah timbang tu RM45.00..ERK!!.Apakah makanan itu?. Owh, tutti frutti rupanya.Setelah lama juga mempunyai perasaan untuk merasa apakah yang sedap sangat tutti frutti ni.En.husband sudi bawa sha beli.DIa tak suka katanya. Jadi sha beli untuk sha makan seorang je!.



Sampai kat kedai tu, memang rasa cam nak jual aiskrim.haha, sebab kita yang kene pulas benda tu.Banyak jugaklah piliha aiskrim yang ada. sha pilih vanilla, coklat dengan mocha ke cappucino?.entah dah lupa.ngee.Campurlah ketiga-tiga jenis ni.Pilih pulak mangkuk warna hijau punya. Tengah nak pilih gula-gula , buah, coklat. Datang sepasang kawan k kekasih tak tau.Wah mungkin dah biasa makan agaknya.Cepat je pilih.Macam sha ni baru first time. Memang rambang mata nak pilih mana.haha




Kat situ kita boleh ambil dan tambah mana yang kita nak...lepas dah ambil yang ada dalam tray kecil yang dekat kaunter tu.Bolehlah bubuh sos coklat yang mana-mana korang suka.Tak letak pun tak pe.Tapi nak rasa, ambil jela.hihi.Dah bubuh apa yang nak.Kene timbang.Sekali timbang tengoklah harganya--->RM20++..=)


Amacam berbaloi tak?.Ada sesetengah kawan sha cakap tak berbaloi ada yang cakap berbaloi.Apapun ,ikut suka koranglah kalau larat nak beli selalu.Silakan.Kalau memang dah jadi 'fav' korang sebulan sekali la makan.
















TERIMA KASIH,sudi baca

0 budak baik:

Post a Comment

sila tinggalkan komen dengan kata yang sopan =)
Terima Kasih sudi tinggalkan komen

kasih kekasih hati

 

Eyesha Zaidin Copyright © 2011 Designed by Ann's Gallery Sponsored by Siti Nuraihan