tentang EyeshaZaidin

awak !

DAH SOLAT BELUM?JANGAN TINGGAL SOLAT EA =)

20120502

Cara mendapatkan anak lelaki

ikhlas dari Eyesha Zaidin sekitar masa 21:15
klik-klik=) 


Apabila umur kita telah mencecah ke angka dewasa.Kita mula akan berfikir tentang masa depan hidup kita.Macam dulu diusia kanak-kanak,kita fikirkan keseronokan.Bila menigkat dewasa,kita sudah mula memikirkan tentang masa depan adakalanya kita juga ingin melakukan sesuatu yang baru.Setelah kita bertemu jodoh kita dirisik oleh si teruna.Selepas itu bertunang.Tempoh bertunang itulah baru kita sedar bahawa hidup ini sesuatu anugerah yang terindah walaupun ada pahit dan manis untuk kita tempuh.



Sudah kenal hati budi masing-masing kita pun bernikah dengan suami kita.Bila dah berkahwin sudah tentunya ingin mempunya anak-anak yang soleh dan solehah kan.^_^.Okey,tak mo citer panjang lebar. Sha teruskan  untuk berkongsi tentang cara-cara untuk dapatkan anak lelaki.Kita hanya mampu berusaha.Allah S.W.T adalah penentu segalanya.




kalender untuk fahamkan.credit untuk ZakuanHasan

-->Menurut doktor yang pakar dalam bab2 ni… ini adalah fakta atau tips untuk mendapatkan anak lelaki atau perempuan. Katanya, orang lelaki menghasilkan 2 jenis sperms, kromosom X (female) kromosom Y (male).
Kromosom Y (male) ni lebih kecik, lebih lemah tetapi lebih laju dari saudara dia kromosom X (female) yang lebih besar, lebih kuat dan tetapi slow.
Tips ini hanya untuk kaum wanita yang mempunyai kitaran period yang tetap, kalau berubah-ubah tu mungkin susah nak apply. 
JAGA CARA PEMAKANAN

Amalan Pemakanan 1-4 bulan kandungan (dlm proses pembentukan janin):
1. Banyakkan makan laut (seafood) serta daging
2. Banyakkan makan yg berasid(sha tak pasti ada blog lain menyatakan yang beralkali)
3. Amalan minuman kurang manis
Amalan Perbuatan 1-9 bulan kandungan :
1. Mengamalkan bacaan surah Yusuf dan Maryam (surah Yusuf utk kuatkan badan dan bayi, lebihkan mengamalkan surah Maryam utk pembentukan minda bayi) * lebihkan/kekerapan kepada surah Yusuf
2. Mengurut kandungan/perut dan bercakap dgn bayi dalam kandungan dgn memanggilnya dgn nama“Muhammad” atau “Ahmad”/”Amin”.
3. Berdoa selepas solat (biasalah kan….)
Fizikal ibu yg mengandungkan bayi lelaki – perutnya membesar atau meruncing ke hadapan.

Sebelum & Selepas:
1. Berdoa sebelum bersama dgn niat usaha utk mendapatkan bayi lelaki
2. Bersama suami pada waktu tidak subur isteri (antara hari dua puluh satu hingga hari kedua puluh lapan /hari sebelum period dr kiraan hari pertama selepas waktu subur) Kenapa dlm waktu tidak subur isteri sahaja? Sbb suami ni aktif 24 jam, so sperma dia sentiasa banyak dan gen X/Y yg perlu dikumpulkan perlu lebih sedikit pada waktu ini. Hanya dalam waktu tidak subur ini saja, hormon

suami perlu lebih aktif dr isteri. Agak susah nak dapatkan bayi lelaki tapi depends gak.. (kebanyakan pasangan baru berkahwin selalu dapat bayi perempuan sbb first time bagi si isteri melalui ‘gitu-gitu’ so excited terlebih sikit… tapi kalau merancang, memang mudah dapat bayi lelaki)

3. Suami melepaskan/merembeskan 100% air maninya di dalam rahim isteri dan sedalam mungkin

(Tujuan : mengizinkan kesemua sperma disalurkan kedalam rahim isteri supaya gen XX lebih banyak dr XY; Suami membawa XY, isteri membawa gen X – so penentu jantina bayi adalah dr sperma suami)

4. Selepas bersama, amalkan tidur beralih ke kanan (sekiranya membelakangkan suami, minta izin terlebih dahulu takpun cuba ubah tempat tidur supaya tidak membelakangi suami tapi masih dlm keadaan beralih ke kanan)
5. Berdoa.



Kita hanya merancang dan berikhtiar, tapi Allah swt yang tentukan. 

p/s : meh baca entry ni ^^ USAHA DAPATKAN ANAK ;)

TERIMA KASIH,sudi baca

6 budak baik:

pasar sepatu murah on Thursday, January 03, 2013 9:08:00 AM said...

terimaksih banya' atas imfonya mba',dan artikelnya juga berguna sekali untuk saya,salam sukses ya.

Eyesha Zaidin on Wednesday, January 30, 2013 2:01:00 AM said...

@pasar sepatu murah sama2...=)..ya..terima kasih

nurul shamira on Thursday, May 09, 2013 9:22:00 AM said...

salam,sy baru je kawen..tapi kan,nape ye air mani suami selalu je keluar balik? maksudnye tak boleh dpt bby lg la kalo camtu ye?

Eyesha Zaidin on Tuesday, May 14, 2013 8:46:00 AM said...

Waalaikumsalam :-). .sha x pasti.tp ada setengah org kata memg normal kalau keluar balik. . .ada rezeki insyaAllah dapat bby. .usaha,doa,tawakal. . .:-)

Anonymous said...

Cara ini mgkn boleh cuba, utk dpt lelaki perlu suami aktif dan kluar dulu. Klau nk perempuan pula biar isteri klimaks dulu. Penternak kambing juga ada praktik utk plan stok ternakan mrk iaitu mrk membiarkan jantan mengganas sblm lepaskan betina yg sudah bersedia. Bermaksud bila ditemukan, jantan cepat panjat dan kluar sperm. Ini utk dptkan anak jantan utk jualan daging. Klau nk jd baka ibu sebaliknya. Berdasarkan pengalaman sendiri, maklumat penternak dan prof. Dr haiwan upm. W'alam.

juragan sepatu on Saturday, October 05, 2013 11:27:00 PM said...

setelah baca artikel ini saya tambah mengerti cara bikin anak2 laki dan perempuan yg sholeh & sholeha. terimakasih mbak

Post a Comment

sila tinggalkan komen dengan kata yang sopan =)
Terima Kasih sudi tinggalkan komen

 

Eyesha Zaidin Copyright © 2011 Designed by Ann's Gallery Sponsored by Siti Nuraihan