20120621

tutorial buang background gambar - guna microsoft power point! =)

ikhlas dari Eyesha Zaidin sekitar masa 19:34
klik-klik=) 
Assalamualaikum...


Guna adobe photoshop tak berapa mahir?. Jom cuba guna teknik kat bawah ni dengan microsoft power point. =) --> sila klik gambar untuk nampak lebih jelas. TQ


step 1 : insert mana-mana gambar yang kita nak


step 2 : select ketiga icon yang dalam kotak merah sha dah petakkan tu.
Kat situ, pilihlah yang mana nak dan tak nak.



Step 3 : select bagi timbul warna magenta pada yang tak nak tu



Step 4 : Dah puas dengan apa yang korang dah select tu. Klik kat kotak merah yang sha petakkan. =)




Step 5 : Ha..dah jadi!, bolehlah hias mengikut citarasa masing-masing.

selamat mencuba!! ^__~

TERIMA KASIH,sudi baca

2 budak baik:

IDA MANSOR / IENA MANSOR on Monday, June 25, 2012 2:44:00 AM said...

thx 4 d entry..hehehe..naty kalo senarai pemenang akan diumumkan kitaorg akn maklumkan dekat eyesha yer ^.^

Eyesha Zaidin on Monday, June 25, 2012 8:38:00 PM said...

hai dear!!

u r mOst welcOme =)
apa?umumkan sha sebgai pemenang??hihihi (gurau2 je)
alright!!!...^_~

Post a Comment

sila tinggalkan komen dengan kata yang sopan =)
Terima Kasih sudi tinggalkan komen

kasih kekasih hati

 

Eyesha Zaidin Copyright © 2011 Designed by Ann's Gallery Sponsored by Siti Nuraihan