20120722

bawa henpon ke sekolah??

ikhlas dari Eyesha Zaidin sekitar masa 20:21
klik-klik=) 
Assalamualaikum...



Wah!!...banyak seronok eh boleh bawa henpon ke sekolah?..haha. ana tak seronoknya bila cikgu tak masuk kelas lagi boleh main game, sms, 'calling'. Aha! Bagi pendapat Sha zaman sekarang ni memangla dah berubah . Lagipun sekarang ni ramai yang memerlukan gajet dalam kehidupan seharian. Bukan takat kat Low Yat KL tu je ada macam-macam gajet ada. Kat tempat lain pun ada jugak. Giler-giler punya jualan. Jangan kata atuk nenek je pandai guna , budak kecil , baby pun pandai jugak tau! ^__^.


Ermm.. ikutkan memangla bagus dibenarkan bawa henpon tetapi faktor penggunaan pelajar sekarang ni. Adakah mereka pandai kawal nafsu untuk menggunakan henpon di kawasan sekolah?. Sedangkan dirumah jari jemari begitu seronok menari di atas 'touch screen' serta keypad . Dulu, zaman sha sekolah memang ada satu sekolah membenarkan pelajarnya membawa henpon. Tetapi apabila kelas bermula, pelajar dikehendaki mematikan henpon masing-masing, cara yang bagus.



Sekarang ni henpon canggih-canggih. Kalau ipad, iphone apalagi iphone atau gajet yang canggih-canggih boleh dibawa kesekolah. Susah jugak, sebabnya boleh menjadikan pelajar leka serta lalai menggunakannya. Ialah kat rumah dah memang 'gerenti' menggunakannya. INikan pula masa mereka untuk belajar diberi peluang membawa gajet keperluan mereka. Tapi kan, kalau berlaku kes kecurian selepas tu gaduh. Aduh! pening kepala cikgu nak uruskan. Sha sendiri kalau bertanggungjawab uruskan kes macam ni. Rasa geram jugak. 

baby pon tau seronok jugak tau! hihi


Aha! tentang budak kecil pandai tengok kartun kat ipad /ipod pon tak payah nak cakap. Memang kusyuk anak mata dia ngadap benda ni.hehe. Gelak-gelak, suka hati dia tengok kartun. TV plasma?..huhu.

amboi, muka sakan betul..haha


 Apa yang paling penting sekarang, kita perlu ambil faktor-faktor penting yang boleh diguna pakai dalam kehidupan kita. Ciptaan manusia memanglah tak sempurna. Tapi kita diberikan akal untuk berfikir.(huh!lari topik betul!). Boleh je bawa tapi pelajar tu perlu pandai kawal nafsu serta masa untuk gunakan henpon ataupun mana-mana gajet. Ia, Sha faham zaman sekarang tak macam dulu. Tapi sememangnya perlu pandai bahagikan masa. Solat tu penting , jangan tinggal. 


tq murni sudi pinjamkan enpon jadi model kat blog k.sha..hihi(tq jd silent reader k.sha)=)


p/s : KALAU KAT IPTA, BILA ADA EXAM ATAU UJIAN. DEPA BAWA HENPON SEBAB DALAM HENPON TU ADA NOTA. SENANG_SENANG DAPAT JAWAPAN!..^__^
TERIMA KASIH,sudi baca

15 budak baik:

Boo on Monday, July 23, 2012 6:42:00 PM said...

salam eyesha zaidin. sheila datang sini tinggalkan komen. salam perkenalan daripada sheila. keep in touch. sheila da follow blog ini :)

Eyesha Zaidin on Monday, July 23, 2012 7:35:00 PM said...

thanks! ^__^
me tOo..
salam perkenalan jugak dari sha..=)

haz on Wednesday, July 25, 2012 11:24:00 PM said...

wahh.. comellah sha lukis gne paint.. hikhik. btol3. skrg ni boleh la budak2 skolh dok tgkap gambar je dlm kelas nanti. huu
masa exam hari tu pun kwn haz ada yg siap bwk ipad mak die semate2 nk bce nota. LOL. hahah xD

Eyesha Zaidin on Wednesday, July 25, 2012 11:37:00 PM said...

haha..tqvm.lukis kat paint boleh ikut suka..;)

nak dapat jawapn.sanggup saje wat camtu..
kalau kantoi...aiyaaa///

haz on Wednesday, July 25, 2012 11:40:00 PM said...

btol3.. haha. tahu takpee... >.<

Eyesha Zaidin on Wednesday, July 25, 2012 11:50:00 PM said...

nak sangat markah tinggi dan jawapan semua betul..itulah taktik paling senang..hihihi

haz on Wednesday, July 25, 2012 11:52:00 PM said...

kalau mase test boleh la buat lagi kan.. pastu bangge dpt mrkah tinggi. bile final exam haa amekaw. terkulat2 nk menjawab. hahaha xD

Eyesha Zaidin on Wednesday, July 25, 2012 11:56:00 PM said...

ya..betul tu..haha..tapi ada yg bawa masuk nota letak dlm pencil box..kalkulator..tapi tulis cara diorg..

panjangkan leher pon ada..=D

haz on Thursday, July 26, 2012 12:00:00 AM said...

wahh.. kreatifnya.. bgs2. ni ckp berdasarkn pengalamn ke? hikhikhik

haz on Thursday, July 26, 2012 12:07:00 AM said...

hahah. biase la tu kan..dah xde keje sgt sampai nk buat ketupat. hahah ignore je diorg tu. hee ^^

Eyesha Zaidin on Thursday, July 26, 2012 12:07:00 AM said...

a.ah..sha ternampak kawan sha buat camtu..haha..pastu panjang2kan leher tgk kertas sha..ada yg cuit2 sha..bila tak bagi..diorg buat ketupat pas habis jawb soalan..^__^

bukan takat kawan je..budak lain pun sama..mas ank masuk dlm dewan exam..haha..then,saje tak nak bg tgk..nak tgk apa dia akan buat kalau kita x bg tgk..
bukan ke usaha itu tangga kejayaan?tapi bukan usaha utk meniru..mgkin kalau usaha minta jawapan tu Okey lg drpa meniru??hehe

haz on Thursday, July 26, 2012 12:12:00 AM said...

mcm lbh kurg same je.. hahah. tp mintk jwpn tu lg ok skit kot dr tiru bulat2 jawapn kita. huuhuu

Eyesha Zaidin on Thursday, July 26, 2012 12:16:00 AM said...

ya..^____^..eh, haz jadi x nak jumpa dgn ida/iena nanti?

haz on Thursday, July 26, 2012 12:29:00 AM said...

insyaallah jadi kalau xde pape halangan.. ^^hee. sha plak? btw sha duduk mne?

Eyesha Zaidin on Thursday, July 26, 2012 12:33:00 AM said...

sha pon sama..=)
owh ya..ada email?...bhy bgtau kat sini..^__^

ni email sha cokelatlolipop@gmail.com

Post a Comment

sila tinggalkan komen dengan kata yang sopan =)
Terima Kasih sudi tinggalkan komen

kasih kekasih hati

 

Eyesha Zaidin Copyright © 2011 Designed by Ann's Gallery Sponsored by Siti Nuraihan