20120708

ida / iena mansor dalam utusan =)

ikhlas dari Eyesha Zaidin sekitar masa 20:15
klik-klik=) 
Assalamualaikum...

gambar milik utusan

hai!..Sha cuba taip nama ida dan iena kat google . Terjumpa artikel ni. ^__^

I
I
v

Iena refleksi Ida

Oleh RAJA INTAN DIANNA RAJA AZAHAM
dianna.azaham@utusan.com.my
Foto TAUFIQ ZAKIR (www.thescopestudio.com)


UMPAMA melihat ke dalam cermin, pasangan kembar yang juga model sambilan ini seolah-olah tiada bezanya. Sesiapa juga yang terpandang mereka, pasti akan menoleh sekali lagi dan merenung lama wajah jelita pemilik nama Aiman Sakinah Mansor dan Aiman Saiyidah Mansor, 23.

“Kami sudah biasa dengan renungan sedemikian. Lebih-lebih lagi ketika kecil bapa kami sering menggayakan kami dengan pakaian yang sama.

“Sekarang pabila besar, masing-masing mencipta identiti sendiri dengan fesyen serta minat yang berbeza tetapi renungan `pelik’ itu masih kami terima,” ujar Saiyidah yang mesra dipanggil Ida.

Mungkin kerana keunikan itu, telah membawa tuah kepada mereka sehingga memenangi pertandingan pencarian model sebuah butik dan kini mula menjadi pilihan media elektronik dan percetakan.
Ibu bapa menyokong sepenuhnya kerjaya pilihan anak dara berdua ini kerana menaruh sepenuh kepercayaan yang mereka pandai menjaga diri masing-masing.

Umpama belangkas, kedua-duanya sentiasa sekelas sehinggalah menuntut di Kolej PTPL. Adik beradik kembar ini pernah mengelirukan rakan-rakan kelas ketika di sekolah menengah dengan meniru gaya percakapan masing-masing.

Malah, sehingga sekarang rakan-rakan mereka masih keliru yang mana satu Iena dan Ida walaupun telah bertahun-tahun mengenali mereka.

Cerita Sakinah atau Iena yang tua lima minit daripada Ida, paling lama mereka berdua pernah berpisah selama seminggu saja iaitu ketika Ida dimasukkan ke dalam wad kerana menghidap demam denggi.

“Istimewanya, Ida boleh tahu kalau saya menghubunginya walaupun menggunakan telefon orang lain. Mungkin itulah kuatnya aura pasangan kembar,” ujar Iena yang gembira mempunyai seorang teman yang boleh berkongsi segala rasa.


KREDIT UTUSAN (COPYPASTE 100% DARIPADA UTUSAN ;)


P/S: SEMOGA BERJAYA!!=)
TERIMA KASIH,sudi baca

5 budak baik:

IDA MANSOR / IENA MANSOR on Sunday, July 08, 2012 10:17:00 PM said...

wuuuu...eyesha jumpa artikel ni??
huuu kitaorng pun tak jmpa kat internet ni..hehe nanti boleh tak kite copy entry ni kat blog kite? kalau eyesha bagilah..huhu..lau x bg xpe kitaorng fhm :)

anyway thx tau tulis entry ni tok kitaorng! suke sgt <3

Eyesha Zaidin on Monday, July 09, 2012 12:46:00 AM said...

ya sayg..
hihi Owh ya??..
sha pun memng saje2 taip kat google pastu terjumpa..
Boleh je!! sila2...^__~ ni pun daripd UTUSAN..
u r most welcome

p/s;nk copypaste LINK blog sha ni pon boleh jgk..ada kredit..ngee~~~ =)

Puteri Bt Ahmad on Monday, July 09, 2012 1:26:00 AM said...

hihihihi cumel tol sha nih :) :)

Eyesha Zaidin on Monday, July 09, 2012 1:44:00 AM said...

putri..apa maksudnya ea??hihi..ida/iena mmg comel...;)

IDA MANSOR / IENA MANSOR on Monday, July 09, 2012 10:18:00 PM said...

heee okies thx sha ^.^

Post a Comment

sila tinggalkan komen dengan kata yang sopan =)
Terima Kasih sudi tinggalkan komen

kasih kekasih hati

 

Eyesha Zaidin Copyright © 2011 Designed by Ann's Gallery Sponsored by Siti Nuraihan