20120731

KAD RAYA VS E-KAD VS SMS ?? apakah??

ikhlas dari Eyesha Zaidin sekitar masa 21:19
klik-klik=) 
Assalamualaikum...


bentuk e-kad lebih kurang camni.tapi lagi cantik daripada ni..hehe

Semasa Sha masih di bangku sekolah menengah, Sha suka bagi kad raya kepada kawan-kawan. Bila tiba raya amat seronok keluar pergi ke kedai apek kat pinggiran batu caves untuk beli kad raya. Pandai betul apek tu jual kad raya  semuanya cantik-cantik.Apek ha, lu ar pandai ar bikin bisness.Haha.. Adakah masih ada lagi yang postkan kad raya melalui abang posmen? atau korang hantar kad raya pakai SMS sahaja?







Wah! kenangan masa dulu bila dapat kad raya daripada kawan-kawan memng seronok tak terkata. Paling best bila dapat kad raya yang kira agak istimewa. Wahaha.. hati berbunga-bunga bila membacanya.  Tapi lagi best, bila buka email dapat e-kad daripada kenalan friendster,myspace (aha, time tu laman sosial ni femes ;). E-kad?? ya...bentuk nya didalam alam maya. Korang boleh pilih design mana yang korang nak kemudian hantar kepada kawan korang melalui email. Itu pun kira jimat jugak kan.hehe..Jimat tenaga nak poskan surat dan jimat setem!. . .haha. 


Kalau melalui SMS pulak. Kebiasaannya, msg best je kita dapat itupun setelah banyak kali kawan kita meng-forwad-kannya kepada kita. ^__^.. Ala, kalau dapat sms hari raya yang best mesti korang pun ada buat macam tu jugakkan. Begitu jugak macam Sha.haha.ini pula mudah sebab benda ni sentiasa dengan kita iaitu henpon!




hadiah utk yang tersayang. Moga dia suka dengan pemberian ni.^__^






Jadi, antara tiga benda ni manakah pilihan korang untuk mengucapkan selamat hari raya selain "callling-calling"?? (:.




p/s: kadang-kadang dapat sampul berisi  duit rayakat dalam kad raya.^__^


TERIMA KASIH,sudi baca

24 budak baik:

Nadia Azira on Tuesday, July 31, 2012 9:39:00 PM said...

nadia pun mase muda2 dapat banyak kad raya...hari-hari tunggu encik posmen..hehehe...

tahun lepas dapat 1, tahun ni pun baru 1 daripada rakan blogger...

rindu nak macam dulu-dulu lagi...

Eyesha Zaidin on Tuesday, July 31, 2012 9:54:00 PM said...

wah! dah mula dpt kad raya ea?=)//syoknya...

mungkin zaman sekrg setem dah mahal utk poskan surat..hahaha

merahitujambu on Tuesday, July 31, 2012 10:17:00 PM said...

mesti la dia suka..bg dengn penuh kasih syg..XD

Boo on Tuesday, July 31, 2012 10:27:00 PM said...

stem mahal tu salah satu punca kan..
apapepun ucapan melalui 4 mata lagi best :)

Eyesha Zaidin on Tuesday, July 31, 2012 10:58:00 PM said...

merahitujambu : ya!insyaALLAH..^__^

Eyesha Zaidin on Tuesday, July 31, 2012 10:59:00 PM said...

kak shiela(Boo) : empat mata ,face to face..memang lg best kalau kita senang nak jumpakan..^_~

Liza Razak on Tuesday, July 31, 2012 11:17:00 PM said...

saya lagi suka kad yang dihantar melalui pos..lagi bermakna :)

haz on Tuesday, July 31, 2012 11:20:00 PM said...

wah wah.. kasi hadiah ape tuu? nk jgk~~ kekeke

kalau haz lg suka dapat kad raya kot. then boleh la hias gantung2 kt rumh ke. pfft

kalau sms lak suka kira brape org dh anta sms raye. hahaha xD

Eyesha Zaidin on Wednesday, August 01, 2012 12:01:00 AM said...

sha pOn suka jugak! ^__^
rindu kenangan lama..tunggu posmen dtg hantar kad..haha

Eyesha Zaidin on Wednesday, August 01, 2012 12:03:00 AM said...

Haz : untuk seseorg yg Sha kasihi..hehe

sambil gantu-gantung tu stepler kad raya yg ada ayat2 yg manis tu..hehe

sms tgk line kawan tu celcom atau maxis ..ngee~~.Tapi kalau dah nak bg tu..dah x tgk line dah rasanya

haz on Wednesday, August 01, 2012 12:06:00 AM said...

alolo so sweet~ ni yg jeles nieh. haha =P

Eyesha Zaidin on Wednesday, August 01, 2012 12:07:00 AM said...

ececeh..hihi..jgn jeles2..HAz pOn sha kasih jugak..^_^..

haz on Wednesday, August 01, 2012 12:10:00 AM said...

awww~~ =') kalau sha prasan haz dh letk sha dlm bloglist haz. hikhik

Eyesha Zaidin on Wednesday, August 01, 2012 12:17:00 AM said...

owh..ya!..thanks a lOT dear <3

hehe,eisyk ptotlah sha x dpt entry latest dr HAz,,x follow lg..erk..sori2..sha dah follow & dah letak link Haz disini..^__^

haz on Wednesday, August 01, 2012 12:47:00 AM said...

haha. aiyoo =P x kesah pn~~ sape la haz ni kann~ eceh. hahaha. kidding!

Eyesha Zaidin on Wednesday, August 01, 2012 12:49:00 AM said...

hehe..^__^

IDA MANSOR / IENA MANSOR on Wednesday, August 01, 2012 6:16:00 AM said...

ucapan yg paling bez bile kite sendiri berjumpa and beraya bersama..tu lagi yg paling bermakna and paling besh :)

Eyesha Zaidin on Wednesday, August 01, 2012 6:28:00 AM said...

ya...^__^
boleh tatap matanya..hihihi

haz on Wednesday, August 01, 2012 7:06:00 AM said...

dr mata turun ke hati~ eceh. hahaha

Eyesha Zaidin on Wednesday, August 01, 2012 7:08:00 AM said...

dah macam puisi da..hahaha

haz on Wednesday, August 01, 2012 7:11:00 AM said...

kan kan~ hahah

Eyesha Zaidin on Wednesday, August 01, 2012 7:18:00 AM said...

a.ah..hahaha

cci on Thursday, August 09, 2012 11:39:00 PM said...

mesti dia suke... mesti dia senyum sampai telinga.. ^_^

Eyesha Zaidin on Friday, August 10, 2012 1:32:00 AM said...

Hai cci!

A.ah.. .dia da dpt. :-)
syukur ,cpt sampai sblm raya
.suka sakan dia.hehe. .

Post a Comment

sila tinggalkan komen dengan kata yang sopan =)
Terima Kasih sudi tinggalkan komen

kasih kekasih hati

 

Eyesha Zaidin Copyright © 2011 Designed by Ann's Gallery Sponsored by Siti Nuraihan