20120726

KUIH SEKARANG RM2 - 5

ikhlas dari Eyesha Zaidin sekitar masa 06:37
klik-klik=) 
Assalamualaikum...


Pergi bazaar ramadhan pasti rambang mata nak pilih makanan. Tapi kenapa time tu nafsu membuak-buak? sedangkan syaitan telah diikat?? =). Maka ,ramailah yg berduyun-duyun datang beli macam-macam jenis makanan. Ada yang sampai penuh satu tangan pegang plastik berbungkus makanan.

kuih...kuih...


sinaran matahari oh! =)



Selalunya kuih dijual RM 1 untuk 3 jenis. Sekarang ni RM 2 untuk 5 jenis. Erm..ada peningkatan.=)


p/s : MOhla kita rajinkan diri untuk belajar buat kuih. Buat kek dah pandai kan?..hihi. Sambil tu bolehlah menjual kuih muih hasil buatan sendiri

TERIMA KASIH,sudi baca

14 budak baik:

haz on Thursday, July 26, 2012 6:55:00 AM said...

haz dr thn lepas tak pergi bazar ramadhan. hahah. tipu sgt tu. ade la gak pergi tp sekali dua je. tp thn ni memg x jejak lagi. hee xD

wah.. mkin mahal nampak. jap. haz spot tepung pelita. ohmai. feveret haz tuu! haha >.<

Eyesha Zaidin on Thursday, July 26, 2012 7:06:00 AM said...

tapi nama dia ada yg kuih sampan kan?=)
sha panggil kuih sampan.SHa pon suka kuih ni jugak..
ada 2 jenis..
satu bawah dia macam agar2 tp bukan agar2 tapi guna daun pandan yg dia stepler
lagi satu yg biasa kita beli tu..=)

haz on Thursday, July 26, 2012 7:11:00 AM said...

ooh.. ye kot. haha. xpe janji kuih yg same.. =P

kan kan.. sedapp gilaaa.. >.<

Boo on Thursday, July 26, 2012 6:53:00 PM said...

assalamualaikum eyesha,
semalam kita masuk bazaar first time.
terkejut dgr harga kuih 1 = Rm0.40.
sangat tak berbaloi. sila belajar la lepas ni. hahahaha

Eyesha Zaidin on Thursday, July 26, 2012 7:04:00 PM said...

waalaikumsalam..

Huhu..harga sekarng semakin naikkan..kuih pulak kecik kenot je..^__^..kalau saiz dia besar,puas hati jugaklah.

jom kak kita belajar buat kuih.kongsi2 resipi nanti..yiihaa^___^

p/s:dulu harga rm0.40 sen ada yg dah jual tapi x ramai.Sekarng ni diorg dah follow harga ni.

Nadia Azira on Thursday, July 26, 2012 7:23:00 PM said...

wah, favourite nadia jugak tu...tp nadia lg ske adk bradik dia, kuih tako... =)

skrg ni tgh explore buat kuih melayu...mmg mahal kan...lau sedap ok lg tp susah...slalunye rse mst hampeh...

dilladoodledat on Thursday, July 26, 2012 10:38:00 PM said...

kuih kecik2 je pun mahal angat

uhuhu

dulu salu tlg mak jual kuih

standard la tu rm 2 dpt 5 ..

tapi tgok jenis n saiz

n tempat kalo kt kl ni mmg mahallaa

Boo on Friday, July 27, 2012 12:42:00 AM said...

btul tu dilla, sakit mata tgok kuih kecil molek tu. muh kita belajar buat kuih yukk sha :p

Eyesha Zaidin on Friday, July 27, 2012 12:45:00 AM said...

nadia : kuih tako tu yg org kata cam cekodok jepun tu k??hehe

diladoodledat : tengok saiz jugakkan..kalau kecik & kurang enak rasa tak berbaloi..^__^

Eyesha Zaidin on Friday, July 27, 2012 12:57:00 AM said...

jom..!!..haha...selalu sibuk nak belajar buat kek je..kalini meh kita sibuk2 nak belajr buat kuih..

APAN on Friday, July 27, 2012 3:25:00 PM said...

area kuantan lom jumpa lagi kuih rm2 dpt 5 biji...x mustahil ada. kalau kuih tu dipaternkan besar2, mmg 50 posen la satu. mhl2 pun, laku je. haha...

Arham Md Ali on Friday, July 27, 2012 4:38:00 PM said...

Dia boleh campur-campurkan jenis kuihnya? Okla tu, harga barang memang mahal skarang, asal rasa still sedap.

Eyesha Zaidin on Saturday, July 28, 2012 3:17:00 AM said...

owh ye ke?takat ni kat sana RM1 dpt berapa biji?..

kuih memang kegemaran org malaysia..hihi..sebab tu laku je..cuma nak tak nak je membelinya..^__^

Eyesha Zaidin on Saturday, July 28, 2012 3:18:00 AM said...

Arham Md Ali - ya..kalau masih rasa sedap. kita yg beli pun rasa puas hati...=)

Post a Comment

sila tinggalkan komen dengan kata yang sopan =)
Terima Kasih sudi tinggalkan komen

kasih kekasih hati

 

Eyesha Zaidin Copyright © 2011 Designed by Ann's Gallery Sponsored by Siti Nuraihan