20121006

Felt Craft alatan menjahit

ikhlas dari Eyesha Zaidin sekitar masa 19:48
klik-klik=) 
Assalamualaikum...

say hellO ! utk kucing ni ^^


Sebelum ini, felt craft adalah satu hobi Sha. Ramai jugak yang minat dengan felt craft ni ea. Felt craft ni ada jarum & benang nya yang tersendiri. Tapi disebabkan kos dia mahal. Rasanya baiklah guna jarum dan benang biasa sahaja. Itu kalau korang nak buat bisness felt craft ni. Kalau nak buat untuk diri sendiri.Boleh lah gunakan alatan dia. ^^. 





Jarum dia agak besar sedikit daripada saiz jarum biasa manakala benangnya pula lebih lebar daripada benang biasa. Ha, ada nampak tak perbezaannya kat situ.? Sha perasan masa nak pergi beli peralatan dan keperluan untuk jahit kain felt ni. Tebal dan lebar benang dia. Apatah lagi benang dia. Memang nampak hasil jahitan kalau guna benang dia. Benang biasa  kurang sikit nampak. Itu pun punkalau kOrang jahit dengan jarak yang jauh-jauh. Erm.. disebabkan masa dan situasi Sha yang laptop problem T_T. Sha dapat tunjuk contoh-contoh gambar nya sahaja. InsyaALLAH, Sha akan update gambar jarum dan benang feltcraft yang Sha beli kat kedai Bunga Raya, Kuala Lumpur. Macamdalam gambar kat bawah ni.

http://susndfeltproduct.blogspot.com/2010/10/felt-craft-starter-kit.html


MENJAHIT ni best dan syok tau!. Ha, kalau dah pandai-pandai....sekali lagi nak cakap : macam-macam kita boleh jahit. ^^. .

tampal-tampal kat baju t-shirt pOn boleh ^^

buat sebagai aksesori??

sebagai hadiah kepada teman =)

key chain!!! ^^
nak tampal-tamapl pOn boleh...^^


copypaste link ni untuk lihat ^^-->http://lolipopcomel.blogspot.com/search/label/felt%20craft 






TERIMA KASIH,sudi baca

3 budak baik:

Boo on Sunday, October 07, 2012 7:02:00 PM said...

Assalamualaikum sha, comelnya!
sheila pun suka buat kraft! heee

cci on Monday, October 08, 2012 10:16:00 AM said...

wah.. comel sumenya,, tambah2 yg roti tu..

Eyesha Zaidin on Monday, October 08, 2012 9:12:00 PM said...

Kak cci

dah cuba jaht felt craft n x?:)

Post a Comment

sila tinggalkan komen dengan kata yang sopan =)
Terima Kasih sudi tinggalkan komen

kasih kekasih hati

 

Eyesha Zaidin Copyright © 2011 Designed by Ann's Gallery Sponsored by Siti Nuraihan