20130606

Laptop punya cerita ( kembali pulih )

ikhlas dari Eyesha Zaidin sekitar masa 04:02
klik-klik=) 
Assalamualaikum...

tak watermark.ambilla sebagai kenangan =)..haha


Alhamdulillah, bila laptop sudah kembali pulih merasa sedikit lega dan juga kurang kerisauan untuk membuat pelbagai aktiviti ber'online' serta kerja yang berkaitan dengan penggunaan komputer. Zaman sekarang ni gajet adalah keperluan, kehendak dan juga kemahuan. Lain orang lain hendaknya. Nak yang berwarna la nak yang fesyen-fesyen sikit emm ada juga yang nak nampak mahal...alahai..hihi..macam-macam.

Okey, bercerita tentang laptop rosak dan kembali pulih. Pasti ada diantara korang yang pernah alami situasi macam sha. 

"alamak, dah rosak plak laptop ni"

. Mana nak cari duit, macammana nak siapkan kerja ada pula yang kalau giler game online. Memang garu-garu kepala dan macam-macam ragam untuk lepaskan geram. Tetapi anggaplah itu satu ujian. Kalau tak ada ujian tak cerialah hidup kita kan. =)

Ini adalh kali pertama mngalami situasi laptop rosak. sebelum ni tak pernah dia rosak sampai tak boleh on T____T. Selalunya paling kuat pun kene format sahaja. Itu aje lah. Jadi bila dah kene macamni..memang mula-mula cuba rasa tenang untuk hadap dugaan ini. Ialah masa mula-mula beli nak dekat jugaklah cecah angka 2k walhal sekarang laptop ni bawah 1.5K je..eishh.. duit jugak tau!hahaha

Memula Sha pon tryla cari kedai yang mana boleh repair paling penting dia tak tipu. dia tak curi yang original punya barang ganti yang palsu ( ada ke camtu?hahaha..entah). Apa yang Sha tahu itulah yang bermain dalam fikiran sha bila hantar gajet ke kedai untuk repair.

Jadi, Sha pun cubalah hantar laptop Sha ni ke kedai china. Walaweh, dia kenekan rm600 untuk membaiki laptop sha ni. Fuhh!! tambah lagi berapa ratus boleh dapat laptop baru kaw..huhu.Erm.bila dah dapat tahu camtu. Sha pun cubalah mencari laptop-laptop yang baru kat lowyat kuala lumpur tetapi malangnya, tiada satu yang berkenan. Hurmm.. agak lama tau Sha tak pakai laptop Sha ni. Terbiar dalam beg laptop.

alhamdulillah dapat laptop tempory yang Ok walaupun sekejap dapat guna pastu dapat laptop jenis SLOWW


Sampai suatu masa, encik suami try hantar laptop sha yang rosak ni kat kedai melayu. Erm. kene caj RM400 sahaja. Kira bolehlah tu bukan banyak sangat pun yang rosak.Korang rasa mahal ke okey dengan harga baik pulih laptop sha ni?

TERIMA KASIH,sudi baca

0 budak baik:

Post a Comment

sila tinggalkan komen dengan kata yang sopan =)
Terima Kasih sudi tinggalkan komen

kasih kekasih hati

 

Eyesha Zaidin Copyright © 2011 Designed by Ann's Gallery Sponsored by Siti Nuraihan