20130627

Makanan Tambahan Untuk Ibu Mengandung

ikhlas dari Eyesha Zaidin sekitar masa 08:11
klik-klik=) 
Assalamualaikum...


Ini adalah yang Sha ambil 

Ada pelbagai makanan tambahan untuk ibu mengandung. Ini Link untuk korang baca .Ikut koranglah mana yang mampu nak ambil. Sha mampu ambil dua , tiga jenis je..hehe Sebabnya, kadang-kadang terlupa nak makan.huhu. Apa yang penting makanlah apa yang nak dimakan dan elakkan memakan yang memudaratkan pada baby dan diri sendiri.




Enfamama, sedap =). Kadang-kadang malas nak bancuh Sha minum susu kotak dutch lady perasa coklat takpun minum yogurt sahaja. Owh ya, sepanjang Sha hamil Sha suka minum air kelapa.

*update sikit =)
best kan pregnant.. nak gtau n kongsi gak ngan yg membaca.. susu tu x semestinye kene beli yang ngandung punyer.. beli susu biase je pon x pe.. sebab my biras gtau (dia nurse) badan just focus kalsium je from the susu.. so, kalo bajet byk boleh je beli susu ngandung.. tp yg x mampu jgn risau la.. hihi.. pastu vitamin tu bergantung jugak pd bdn.. so, tu kene tanye doc.. better jmpe dua-3 org doc ntok mnx pendapat.. lain doc lain pendapat.. tp kalo gomen.. mmg mcm2 vitamin disuro mkn.. xde masalah pon sb vitamin dr gomen ni dos nye kecil.. bukn punce baby jadi besar ke ape ke pon spt yg org ckp.. my biras gtau la.. hihi.. sekian.. pnjglak komen.. share la eh sha.. haha.. wat update sket..

Sebenarnya, yang penting kene ambil kalsium. Tak minum susu yang berjenama pun tak apa.Sha pun baru tahu hal sebenar kelmarin selepas last check up dengan doktor.Asalkan korang jangan tak minum susu tau.





Eh, ni bukan benda makan tau! hehe. Ini adalah losyen unutk sapu pada badan, kaki Sha bila rasa lenguh. Orang lain sibuk sapu losyen mustajab. Sha guna ini sahaja =). Baunya harum tapi boleh tahan panas. Oleh itu, jangan sapu terlalu banyak ea. Nak guna apa-apa sahaja pastilah kita dahulukan dengan bismillah.


TERIMA KASIH,sudi baca

2 budak baik:

selipar hijau on Friday, June 28, 2013 1:11:00 AM said...

best kan pregnant.. nak gtau n kongsi gak ngan yg membaca.. susu tu x semestinye kene beli yang ngandung punyer.. beli susu biase je pon x pe.. sebab my biras gtau (dia nurse) badan just focus kalsium je from the susu.. so, kalo bajet byk boleh je beli susu ngandung.. tp yg x mampu jgn risau la.. hihi.. pastu vitamin tu bergantung jugak pd bdn.. so, tu kene tanye doc.. better jmpe dua-3 org doc ntok mnx pendapat.. lain doc lain pendapat.. tp kalo gomen.. mmg mcm2 vitamin disuro mkn.. xde masalah pon sb vitamin dr gomen ni dos nye kecil.. bukn punce baby jadi besar ke ape ke pon spt yg org ckp.. my biras gtau la.. hihi.. sekian.. pnjglak komen.. share la eh sha.. haha.. wat update sket..

Eyesha Zaidin on Friday, June 28, 2013 4:31:00 AM said...

@selipar hijau a.ah..=).tapi aku tak tau lagi nikmat rasa nak bersalin camne,menunggu hari ni..huhuhu..Owh ya! aku terlupa nak gitau dlm blog ni..baru je kelmarin doktor gitau kalsium je penting.doktor yg baik selalu check aku tu pun dia x leh nak minum susu tepung. dia minum susu dutch lady yang biasa je..haaaa....tu doktor tu...hehe..yg biasa2 macam kita n org kayao mungkin sibuk cari susu tepung terbaik..kih3..aku memng tak tau masa memula pregnant lagi.kelmarin baru tau.huhuhuhu...yup..pasal suplemnt apa kebenda ni pun sama..tanya nurse cukup makn pil yg doktor bagi j tak payh supplemnt lain..heheheheh

tq utk ko..bg cadangn n support...^^

Post a Comment

sila tinggalkan komen dengan kata yang sopan =)
Terima Kasih sudi tinggalkan komen

kasih kekasih hati

 

Eyesha Zaidin Copyright © 2011 Designed by Ann's Gallery Sponsored by Siti Nuraihan