20130606

Pakaian PRE- loved dan Baju Terpakai yang bagaikan "TSUNAMI"

ikhlas dari Eyesha Zaidin sekitar masa 03:51
klik-klik=) 
Assalamualaikum...


terjumpa iklan ni di blog fatin liyana dan terus ada idea nak share dengan korang

Wanita..wanita..wanita..lelaki??..kalau shopping baju memang tak ingat dunia bila duit ada dalam poket dan jumpa yang berkenan.Selepas dah banyak beli sampai tak terpakai mulalah dalam hati merungut dan mencari idea nak buat apa dengan baju yang dah terlampau banyak.Ha..itulah dia.Pembaziran telah berlaku.jeng jeng jeng!

asal ada baju cantik.mesti nak rembat'


Sekarang ni ramai yang pandai buat duit. Jual baju yang dah pakai sekali dan ada yang tek pernah pakai. Bagus jugak idea tu. Ada jugak yang murni hatinya iaitu sedekahkan kepada adik,kakak,abang, orang yang susah, anak-anak yatim...SubhanaALLAH..mulianya hati.Pandai buat amal jariah.Idea yang sangat bernas jugak tu =).Kurang sha tengok orang yang buat macamtu.Kalau buat pun bagi baju yang "old fashion" dan dah memang tak suka nak pakai, yang itu memang ramai.

RM6 sehelai (maaf sha tak jual baju ni =)

Mungkin sebab baju yang dibeli berlebih harga bukan murah jadi bila nak bagi/sedekah pada orang fikir banyak kali atau nak cari duit poket atau boleh beli baju lain atau..eh banyaknya atauuuuu...(kihkihkih).Sekarang dunia akhir zaman, benda yang kita tak sangka pun boleh berlaku.

iklan!


Oh ya, teringat pasal akhir zaman ni. Sha mencari barang di pusat membeli belah The Store,Sg Buloh. Ada satu kedai mencari pekerja.Ok,itu memang perkara biasa tetapi ciri-ciri pekerja yang dia nak adalah ---> SOLAT 5 WAKTU ;)<---->
siapa sebenarnya "BOS" dalam kehidupan kita??. ^__^ V



p/s:terfikir sekejap........sha selepas taip entry ni...


ada bos yang bagi kita solat tapi dia tak senang bila kita nak solat sebab sibuk suruh siapkan kerja yang boleh disispkan nanti. Dalam kepala fikir tak tenang nak buat kerja sebab tahu akan tak sempat solat.









TERIMA KASIH,sudi baca

0 budak baik:

Post a Comment

sila tinggalkan komen dengan kata yang sopan =)
Terima Kasih sudi tinggalkan komen

kasih kekasih hati

 

Eyesha Zaidin Copyright © 2011 Designed by Ann's Gallery Sponsored by Siti Nuraihan