20130611

Usaha dapatkan cahaya mata

ikhlas dari Eyesha Zaidin sekitar masa 02:12
klik-klik=) 
Assalamualaikum...

cahaya mata adalah amanah daripada ALLAH S.W.T

Ada kawan yang bertanya pada Sha apa petua Sha dapatkAN CAHAYA MATA.Tak ada petua cuma usaha sahaja. ^^.InsyaALLAH..

Antara yang Sha usahakan adalah :

-Tak makan asam dan jeruk nak makan pun dalam kuantiti yang sikit (dulu memang suka makan benda ni)

- Kurangkan minum air bergas (sha tak minum langsung sebelum pregnant)

- Buah nenes sha tak makan, tapi ada doktor yang mengatakan nenas menyuburkan (Sha tak makan sebab fikir ia tajam..hehe)

-Banyakkan makan sayur dan makanan yang berzat 

- Banyakkan minum air masak.

- Sebelum Sha dapat tahu pregnant, Sha ada juga ambil supplement tapi ada jugak skip makan habis sebotol je dah stop. ngeee~~

- Sentiasa berfikiran positif dan ceriakan hati ^^ (memang dah taknak fikir pasal bila la nak pregnant =)

-Sha tak makan sangat makanan ringan macam keropok-keropok ringan.(ayat apa la ni)

-Mendoakan kebahagian orang lain =)

-Rajin bersedekah pada yang memerlukan  (adik beradik,family,anak yatim,masjid,orang susah)*update (sha baru teringat yang ni)

- Buat solat dhuha dan solat sunat (lepas pregnant jangan tak buat jugak tau =)

- Doa dan tawakal



family

Okey, ini adalah antara yang Sha usahakan. InsyaALLAh... semoga apa yang kita hendaki diizinkan oleh-Nya. Hanya Allah sahaja yang tahu apa yang terbaik untuk kita. Kita ni tau minta je tapi tak tahu apa yang kita minta tu baik ke tidak untuk kita. =)Lambat, cepat atau tak semuanya hanya Allah yang tahu.


sedapnya la...tetiba rasa nak makan benda ni



TERIMA KASIH,sudi baca

4 budak baik:

Sheila Salim on Tuesday, June 11, 2013 2:34:00 AM said...

Assalamualaikum sayanggg. alhamdullilah. terima kasih sha sudi berkongsi ilmu. atleast sheila boleh berusaha juga.. yang paling penting, doa dan usaha. thanks again sha :)

NinaAz on Tuesday, June 11, 2013 10:25:00 AM said...

Tq tips. Akan nina usahakan. Doakan yea. Huuuu

Eyesha Zaidin on Tuesday, June 11, 2013 11:47:00 PM said...

@NinaAz welcome nina =)..amen..insyaALLAH..jgn putus asa k =)

Eyesha Zaidin on Tuesday, June 11, 2013 11:50:00 PM said...

@Sheila Salim u r most welcome sheila...^^.... usaha kan tau!

Post a Comment

sila tinggalkan komen dengan kata yang sopan =)
Terima Kasih sudi tinggalkan komen

kasih kekasih hati

 

Eyesha Zaidin Copyright © 2011 Designed by Ann's Gallery Sponsored by Siti Nuraihan