20140113

Baby Expo : pengalaman

ikhlas dari Eyesha Zaidin sekitar masa 03:33
klik-klik=) 
Assalamualaikum...

Sebelum ni, Sha tau pc fair , pesta buku , dan sebagainya tapi setelah jadi ummi. Memang ambil kisah bila lagi ada EXPO BABY. Apa yang best sangat? Harga murah k? bla..bla..bla..
itu adalah soalan yang selalu sha fikirkan.


rompers - RM5/sehelai

Pastikan sebelum korang pergi ke expo baby, tahu harga barang yang nak dibeli dari kedai, butik baby dan mall. Bila dah sampai expo baby dan nampak price yang lebih murah dari itu. Yup, memang sangat rasa berbaloi. 

Antara yang seronok pergi expo baby:

-banyak pilihan
-harga murah
-banyak promosi
-senang nak beli barang kat satu tempat sahaja (tak payah nak singgah kedai sana,mall)
- ada kedai online turut serta(jimat postage,puas hati tgk depan mata,pilih,harga murah)




seluar-Rm5 / sehelai

seluar dalam - RM2 (time ni Sha datang awal.nak balik sha tgk dah tak ada corak comel-comel.Alhamdulillah sempat grab yang lawa-lawa .hehe)

bid-5pcs/Rm10 termasuk stokin (mixnMatch)


Murah tak? bagi sha murah sebab kat luar jarang dapat harga macamni. Kalau dapat memang rezeki. Ok la ni, satu tempat dapat beli macam-macam barang keperluan untuk anak. Sha pun jarang berbelanja barang Nur, sekarang Nur dah 6 bulan perlu beli barang-barang dia. 


 
ambil 6-12m / RM10-5pcs
Semasa Sha sibuk mencari stokin untuk Nur, ada mak-mak yang sibuk cakap kat kawan di "jangan amik yang kecil, rugi baby cepat besar"
Okey, itu adalah ayat yang sha selalu dengar bila kat expo baby ni.
Korang perlu rajin pusing kalau nak betul-betul puas hati beli. Kat situ ada yang jual benda yang sama tapi harga tak sama begitu jugak dengan pilihan.


Antara harga murah
Baju baby FIFFY/MIFFY - RM4-RM11
stokin- RM3/1psc & RM10/5pcs
Baju sepasang - RM25/1pcs tapi RM20 beli 3 pasang(ala yang ni ingat lupa, tapi ramai mak-mak beli)
soft book boleh mix dgn anyitem - 2pcs/RM50
jenuh jugak nak ingat balik,hehe tapi harga memang ok! =)

kasut-RM30 sepasang/RM60-3pasang



EXPO BABY TEMPAT YANG BEST PERGI

MID VALLEY & KLCC

(tempat luas )
bergantung pada penganjur jugak sewa tapak besar mana.hehe



Apapun sebelum nak pergi korang simpanlah duit untuk mereka yang macam sha ni. hehehe.. Iyelah oarng biasa je. Jadi nak membeli yang termampu perlulah simpan duit untuk anak.Terserah pada ibubapa nak bagi apa pada anak-anak. Yang penting kita sama-sama berjaya didik anak-anak kita ^^ amin.




Sebenarnya kalau bawa beg kecil sikit daripada ini pun tak apa.huhu. Tapi memang perlu sediakan kalau risau ada apa-apa kes selepas bersalin. Sha banyak benda tak guna dalam beg ni. Tapi penting jugak tau bawa bukan semata-mata untuk ke hospital tapi sebelum nak ke hospital (korang berada diluar daerah ketika sarat mengandung)

p/s: syok ea shopping baju anak..fuh~. =) rambang mata ummi..


TERIMA KASIH,sudi baca

2 budak baik:

Sheila Salim on Monday, January 13, 2014 4:09:00 AM said...

assalamualaikum sha. expo mid nanti mungkin sheila pegi. banyak gak sales skrg kat kedai baby. hihi. thanks share pengalaman sha. heeeee ;)

Anonymous said...

Mmg best sgt2 klo g expo baby ni...zai suka beli brg untk breast feeding..mcm ice cooler,storage botol,storage bag,nursing bra..best2..sbb murah sgt dr biasa..time ni la borong..hihi

Post a Comment

sila tinggalkan komen dengan kata yang sopan =)
Terima Kasih sudi tinggalkan komen

kasih kekasih hati

 

Eyesha Zaidin Copyright © 2011 Designed by Ann's Gallery Sponsored by Siti Nuraihan